Gönen - Şehir Parkı 30.07.2020

İlçe merkezinde bulunan Gönen Şehir Parkı, sosyallik açısından turistlerin ilgisini çekmektedir. Oldukça geniş bir alanda yayılım gösteren parkın pek çok bölümü bulunmaktadır. Piknik, kamp ve oyun etkinliklerinin gerçekleştirildiği park, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.
Havuz ve çeşmenin yer aldığı parkta birbirinden farklı işletmeler bulunuyor. Kafe ve restoranlar başta olmak üzere pek çok mekanın yer aldığı parkın içerisinde saatlerce vakit geçirebilirsiniz. Büyük bir bölümünün yeşilliklerle kaplı olduğu şehir parkı, Balıkesir’in en büyük parkları arasında bulunmaktadır.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen parkın herhangi bir giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Parkın giriş ücreti yoktur.

Gönen,

Şifali suları ve dolayısıyla kaplıcaları ile ünlü Balıkesir'in bir ilçesidir. Dünyanın en saf kaynağına sahiptir. Dağ eteklerinden 275 metre derinlikten çıkan suyun en belirgin özelliği yağmur kar gibi atmosfer sularıyla karışmamasıdır. . Bu nedenle kaplıca suyu, dünyada çok az rastlanır bir biçimde saf, temiz ve özelliklerini yitirmeden günümüze kadar ulaşmış. Suyun sıcaklığı 73 santigrat derece civarında hem içiliyor hem de banyo olarak kullanılıyor. Kas-iskelet sistemi ortopedik hastalıklarının rehabilitasyonunda, romatolojik hastalıkların tedavisinde etkili olduğu Sağlık Bakanlığı’nca onaylanmış. Gönen Belediyesi’nin 70 bin metrekarelik termal parkının içindeki 4 otel ve kaplıca şimdi tek elden yönetiliyor ve tüm tesis Mutlular Gönen Termal Resort adıyla hizmet veriyor.

çevrede yapılan kazılarda ortaya çıkan mozaiklerde de görüldüğü üzere, yüzlerce yıllık bir geçmişe sahiptir.

İlçede yer alan başlıca diğer  gezilecek yerler;

Gönen Mozaik Müzesi

İlçe merkezine 1 kilometre uzaklıkta yer alan Gönen Mozaik Müzesi, ilçenin en popüler mekanıdır. Her yıl on binlerce turistin ziyaret ettiği müzede pek çok kültürel eser bulunuyor.

Dizayn açısından da turistlerin beğenisini kazanan müzenin oldukça geniş bir mekana sahip olduğu bilinmektedir. Hem kapalı hem de açık hava müzesi olarak bilinen mekan her gün ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Hem Gönen açısından hem de Balıkesir açısından önemli kültürel parçaların yer aldığı müzede tarihi nesneler de mevcuttur.

Kültür Bakanlığı’na bağlı olduğu bilinen müzenin büyük bir bölümü yeşillikler ile kaplıdır. Oldukça refah bir ortamda yer alan mekanın yaklaşık genişliği 1.5 kilometrekare olarak belirtilmiştir. İçerisinde bulundurduğu kültürel parçalarla turistlerin ilgisini çeken Gönen Mozaik Müzesi, hareketli müze olarak da bilinmektedir.

Yılın her günü ziyaretçilere açık olduğu belirtilen müzenin herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. Her gün 08:00’den 17:00’a kadar turistlere açık olan müzeye müzekart ile giriş sağlanıyor.

Müzenin giriş ücreti bulunmamaktadır.

Gönen Ekşidere Dağ Ilıcası

Gönen merkezinin 15 kilometre güneyinde yer alan kaplıcalar, her yıl on binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetilen ılıcaların oldukça geniş bir alanda yayılım gösterdiği bilinmektedir.

Turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği kaplıcalar, termal suları ile ön plana çıkıyor. Pek çok hastalığa karşı tedavilerde kullanılan termal sular, turistlerin kullanımına açıktır. Gönen’de ki pek çok otelde bulunan termal suların kaynağı bu bölgeden gelmektedir. Sıcaklıkları 75 dereceye kadar çıkan termal sular, sık sık ziyaret edilen mekanlar arasındadır. Ormanın içerisinde yer aldığı bilinen ılıcalar, doğa ile iç içe olma konusunda da büyük bir öneme sahiptir.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen kaplıcaların herhangi bir giriş kısıtlaması bulunmuyor.

Alacaoluk Kalesi

İlçe merkezinin 15 kilometre uzağında yer alan Alacaoluk Kalesi, tarihi açıdan büyük bir öneme sahiptir. Her yıl on binlerce kişi tarafından ziyaret edilen kale savunma açısından önemli bir konumdadır. Osmanlı’da da önemli olduğu bilinen kalenin sık sık ziyaret edildiği bilinmektedir.

Tarihi binlerce yıl eskiye dayanan Alacaoluk Kalesi, günümüzde restore çalışmaları ile korunma altına alınmıştır. Pek çok medeniyetin hakimiyetine girdiği bu kale, savunma açısından büyük bir avantaja sahiptir. Turistlerin sıklıkla tercih ettiği kale, aynı zamanda Gönen’in en yüksek konumunda bulunuyor.

Çevresi ağaçlarla kaplı olan kaleye gezi turları düzenlenmektedir. Araçlarla bölgeye ulaşımın mümkün olmadığı alana 1 kilometre yürüyüş gerçekleştirilmektedir. Hem doğa ile iç içe olabileceğiniz hem de tarihsel bilgi alabileceğiniz kalenin tepesinden, tüm Gönen manzarası gözükmektedir.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen kalenin herhangi bir giriş kısıtlaması bulunmuyor. 08:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaretlere açık olan Alacaoluk Kalesi, Gönen’de mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Kalenin giriş ücreti yoktur.

Kuş Gölü Milli Parkı

Gönen merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kuş Gölü Milli Parkı, hem Bandırma hem de Gönen ilçelerinin sınırını oluşturmaktadır. Her yıl yüz binlerce turist tarafından ziyaret edildiği bilinen parkın içerisinde pek çok doğal yapı bulunuyor.

Oldukça geniş bir alanda yayılım gösterdiği bilinen milli park günümüzde korunma altına alınmıştır. Birçok canlı türünün yaşadığı alanda eşsiz fotoğraflar yakalamanız mümkündür. Turistlerin beğenisini kazanan milli parka sık sık gezi turları gerçekleştirilmektedir.

Kampçılık ve piknik etkinliklerinin gerçekleştirildiği milli parkın oldukça yüksek bir konumda olduğu biliniyor. Gölün kenarında yer alan milli park, doğa ile iç içe olmak isteyenlerin uğrak mekanları arasındadır.

Yılın her günü ziyarete açık olduğu bilinen mekanın herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. 08:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilen milli parkta farklı etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

Kuş Gölü Milli Parkı için giriş ücreti 5 TL olarak biliniyor.

Babakaya Kalesi

İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta yer alan Babakaya Kalesi, tarihi yapı olmasıyla ön plandadır. Binlerce yıllık geçmişi olduğu bilinen kale, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Yaklaşık 10 metre uzunluğunda olan kaleden tüm Babakaya’nın manzarası görülmektedir. Çevresinde yer alan yazıtlardan hem kalenin hem de bölgenin tarihi hakkında bilgi alınması mümkündür. Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen kalenin herhangi bir giriş kısıtlaması bulunmuyor.

Babakaya Kalesi’nin giriş ücreti mevcut değildir.

Güvercinli Köprü

Gönen merkezinin 20 kilometre kuzeyinde yer alan Güvercinli Köprü, mimari yapısıyla turistlerin beğenisini kazanmıştır. Gönen Çayı üzerinden geçen köprünün yaklaşık 50 metrelik uzunluğu mevcuttur. Her yıl on binlerce turistin ziyaret ettiği tarihi köprü, harika fotoğraflar için uygundur.
Oldukça sessiz ve sakin bir bölgede olduğu bilinen köprüde doğa ile iç içe olmanız mümkündür. Turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği köprüde fotoğraf çekimi gerçekleştirebilirsiniz. Güvercinli Köyü’nde yer alan köprü, Çanakkale sınırına 5 kilometre uzaklığında bulunuyor.

Herhangi bir giriş kısıtlamasının bulunmadığı Güvercinli Köprü, yılın her günü ziyarete açıktır.

Köprünün giriş ücreti bulunmamaktadır.

Gönen Projesi Ağaçlandırma Bölgesi

Gönen merkezinin 8 kilometre güneyinde yer alan mekan, Kültür Bakanlığı tarafından yönetilmektedir. Oldukça geniş bir alanda yayılım gösteren bölgenin doğa ile iç içe olma konusunda büyük avantajı bulunuyor. Günümüzde ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiği bölge her yıl binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor.

Büyük bir bölümünün yeşilliklerle kaplı olduğu alanda piknik ve kamp yapma şansınız bulunmaktadır. Turistler tarafından sıklıkla tercih edilen ağaçlandırma bölgesinde saatlerce vakit geçirmeniz mümkündür.

Herhangi bir giriş kısıtlaması bulunmayan bölgeyi yılın her günü gezebilirsiniz.

Bölgenin giriş ücreti bulunmuyor.