Tayland’ın kuzeyindeki dağlık bölgede, Myanmar-Tayland sınırı yakınında yer alan Mae Hong Son’da yaşayan Long Neck Karen kadınları, boyunlarına taktıkları halkalar nedeniyle tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Red Karen (Karenni) Kabilesi‘nin bir alt gurubu olan ve Dünyanın en uzun boyunlu kadınları unvanını taşıyan Padaunglar, Chiang Mai şehrine giden turistler için en popüler atraksiyonlardan birisi.
Efsaneye göre Karenlerin ataları dişi bir ejderha ile rüzgâr tanrısından geliyor. Karen Kadınlarının boyunlarını uzatma geleneği ise ejderhanın görünüşünün yansıtma çabasıymış. Kadınlar ejderhayı, erkekler rüzgârı sembolize ettiği mitolojilerinde, sadece ejderha olanlar bu altından boyunlukları takabilirlermiş. Bu halkaları sadece çarşamba günü doğmuş kadınlar yine sadece dolunay zamanlarında takarmış. Herhangi bir yazılı kayıt olmadığı için, eldeki bilgiler ağızdan ağıza aktarılan hikâyeler ile biliniyor.
Kabilenin neden bu boyunlukları kullanığına dair aktarılan bilgilerden diğer biri de; vahşi hayvan saldırılarından korunmak için olduğu söyleniyor. Köle ticareti zamanında kadınların kendilerini çirkin göstermek amacıyla takıyor oldukları ise diğer bir bilgi.
Kökenleri 2000 yıllık Tibet-Burma göçerlerine giden Kayan insanlarının 130 binden fazlası Myanmar’da yaşıyor. Kuzey Tayland’ta, çoğu 300 yıldan beridir burada yaşayan 6 ana kabile bulunuyor; Karen, Hmong, Lahu, Akha, Yao ve Lisu. Bu kabilelerden Karen grupları 150 yıldan fazladır bu bölgede yaşıyorlar. Hepsinin kendi dilleri, gelenekleri, kıyafet ve inançları var. Büyük bir bölümü Budist olan Karenler’in, %15’i Katolik ve Baptist Hıristiyan. Bunun yanında eski animist inancına ait gelenekleri de sürdürüyorlar. Tayland’da 9 ayrı kampta ise 100 binden fazla Kayan insanı hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.